Tarifler
30 DK
40-45 DK
8-9
Öncelikle fırınımızı 200 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini alüminyum folyo ile saralım. Bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını eritelim ve bisküviler ile iyice karıştıralım. Kalıbımızın altına bastırarak yayıp buzdolabında dinlendirelim. Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. Vanilyayı katıp tekrar çırpalım. Unun ekleyip tekrar çırpalım. Peynirler hariç diğer malzemeleri de katıp çırpalım. Plus Taze Peyniri krema haline getirelim, limon suyu, rendelenmiş kabuğu ve sıvı kremayı ekleyip karıştıralım. En son peynirli karışımı yavaş yavaş ekleyip homojen bir karışım olana kadar spatula ile çırpalım. Buzdolabından kalıbımızı çıkaralım. Limonlu karışımımızı bisküvilerin üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim. Piştikten sonra tezgâhta ılınmasını bekleyelim. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Ne kadar buzdolabında beklerse lezzeti o kadar oturur. Afiyet Olsun...
*Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/lezzetduragi/ sayfasındaki enfes
lezzetlerle tanıdığımız Vildan Vatansever hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…