Sayfa Görseli

Tarifler

ÇİN USULÜ KARIŞIK PİRİNÇ PİLAVI

ÇİN USULÜ KARIŞIK PİRİNÇ PİLAVI

İçindekiler

  • Muratbey Dil Peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 kase pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • Tuz
  • Baharat
  • Tereyağı
  • 1 çay bardağı su
HAZIRLIK

40 DK

PİŞİRME

10 DK

PORSİYON

1

YAPILIŞI

Öncelikle tencereye sıvı yağ ve pirinçleri ekleyelim ve kavuralım. Pirinçler biraz kavrulunca tereyağını ekleyelim ve karıştırıp tereyağı erimesini bekleyelim. Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştıralım.Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirelim. Daha sonra tavamızda kızdırdığımız yağın üzerine bir çay bardağı su ve 2 adet yumurtayı çırpıp ekleyelim. Ardından hazırladığımız pilavı da ekleyip karıştıralım. Sonrasında tuz ve baharatı da ekleyip karıştırmaya devam edelim. Kavrulduktan sonra güvecin içerisine koyalım. Üzerini dilimlere ayırdığımız Dil Peyniri ile kaplayıp önceden ısıttığımız fırına koyalım. 180 derecede 10 dakika pişirelim . Daha sonra servis edelim. Afiyet olsun.

*ChangCheng restorana (https://www.instagram.com/changcheng_tr/ ) destekleri için teşekkür ederiz.