Sayfa Görseli

Tarifler

ÇİKOLATALI KAYMAKLI LOTUS

ÇİKOLATALI KAYMAKLI LOTUS

İçindekiler

  • 150 gr Muratbey Kaymaklı
  • Muratbeu Tereyağı 50 gr
  • Lotus bisküvi 6 adet
  • Bitter çikolata 100 gr
  • Krema 100 gr
  • Toz krem şanti 75 gr
  • Süt 90 ml
  • Şeker 100 gr
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

20 DK

PORSİYON

2

YAPILIŞI

Bitter çikolataları ince ince kıralım. Ardından kremayı ocağa alalım ve 80 dereceye kadar ısıtalım. Kremayı ocaktan alıp kırdığımız çikolataları ekleyelim. Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım ve sos kıvamı elde edelim. Başka bir tencerede şekeri karamelize renge dönene kadar eritelim. Karamel haline gelen şekere önce Muratbey Tereyağı daha sonra biraz krema ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Toz şantiyi ve sütü bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve Muratbey Kaymaklı’yı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Lotus bisküvilerini mutfak robotu ile granül haline gelene kadar çekelim. Servis yapacağımız bardaklara sırasıyla lotus bisküvi, karamel sos, Kaymaklı ile hazırladığımız krem şanti, lotus bisküvi ve çikolata sosunu ekleyelim. Kalan krema karışımını bir sıkma torbası yardımıyla en üste çiçek görseli oluşturacak şekilde sıkalım ve üzerine biraz bitter çikolata rendesi ekleyerek servis edelim. Afiyet olsun!