Tarifler
30 DK
20 DK
2
Bitter çikolataları ince ince kıralım. Ardından kremayı ocağa alalım ve 80 dereceye kadar ısıtalım. Kremayı ocaktan alıp kırdığımız çikolataları ekleyelim. Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım ve sos kıvamı elde edelim. Başka bir tencerede şekeri karamelize renge dönene kadar eritelim. Karamel haline gelen şekere önce Muratbey Tereyağı daha sonra biraz krema ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım. Toz şantiyi ve sütü bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve Muratbey Kaymaklı’yı ekleyerek çırpmaya devam edelim. Lotus bisküvilerini mutfak robotu ile granül haline gelene kadar çekelim. Servis yapacağımız bardaklara sırasıyla lotus bisküvi, karamel sos, Kaymaklı ile hazırladığımız krem şanti, lotus bisküvi ve çikolata sosunu ekleyelim. Kalan krema karışımını bir sıkma torbası yardımıyla en üste çiçek görseli oluşturacak şekilde sıkalım ve üzerine biraz bitter çikolata rendesi ekleyerek servis edelim. Afiyet olsun!