Tarifler
Tabanı:
Üzerine:
20 DK
45 DK
6
Bisküvileri ve eritilmiş tereyağını robottan geçiriyoruz. Üzerine dişe gelir şekilde kırdığımız fındıkları ilave edip karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kağıtla kapladıktan sonra bisküvi karışımını tabana ezerek yayıp, kalıbı buzluğa kaldırıyoruz. Çırpma kabına peynir, süzme yoğurt ve toz şekeri alıp hepsi iyice karışına kadar 2 dakika çırpıyoruz. Daha sonra yumurtaları teker teker kırıp çırpmaya devam ediyoruz, her yumurta karıştıktan sonra diğerini ilave ediyoruz. Un ve limon kabuğunu ekleyip tekrar çırpıyoruz. En son vişneleri ekleyip spatula ile karıştırıyoruz. Kalıbı buzluktan çıkarıp peynir karışımını üzerine boşaltıp, eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz. Kalıbı dikkatli ve hızlı bir şekilde tezgaha vuruyoruz. Daha sonra fırına koyup 160/170 derecede 45 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. Ortasını ellediğimiz zaman hafif yumuşak ve hareketli olmalı, eliniz tamamen içine batmamalı. Cheesecake piştikten sonra fırını kapatıp, kapağını çok hafif aralık bırakarak, kendi halinde soğumasını bekliyoruz. Bu arada sos tenceresine vişne, nişasta, toz şeker ve suyu alıp karıştırıyoruz. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırırarak kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Sosu ara ara soğuması için karıştırıyoruz. Soğuyan sosu soğuyan cheesecake’in üzerine döküp buzdolabına kaldırıyoruz. Ertesi gün veya en erken 5-6 saat sonra kelepçeli kalıptan çıkartıp, servis yapıyoruz. Afiyet olsun!
*Bu leziz tarifi bizim için tap.bio/@papatyaprenses/ Web sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Ayşe Gülden Küçük hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…