Sayfa Görseli

Tarifler

BALLI KAYMAKLI PANKEK

BALLI KAYMAKLI PANKEK

İçindekiler

  • 200 gr Muratbey Kaymaklı
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gr süzme bal
  • Sıvıyağ
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

20 DK

PORSİYON

4

YAPILIŞI

Yumurta, süt, yoğurt ve toz şekeri çırpma teli ile şekler eriyene kadar çırpalım. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Önceden kızdırılmış çelik tavayı bir fırça ile çok az miktarda sıvıyağ ile yağlayalım. Bir küçük kepçe ile hamuru minik yuvarlaklar olacak şekilde tavaya dökelim. Spatula yardımı ile pişen pancake'i ters çevirelim ve pişirelim. Pişen pancakeleri bir servis tabağına alalım ve üzerine Muratbey Kaymalı ilave edelim. Üzerine bal ekleyerek servis edelim. Afiyet olsun.