Sayfa Görseli

Tarifler

BALKABAKLI LEZİZ CUP

BALKABAKLI LEZİZ CUP

İçindekiler

  • 1 paket Muratbey D Kaymaklı Plus
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un (60 g)
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta (45 g)
  • 1,5 su bardağı şeker (165 g)
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı krema (130 g)
  • 300 g balkabağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı karamelize edilmiş kurabiye (öğütülmüş)
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

30 DK

PORSİYON

1

YAPILIŞI

Kreması için vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve karışım kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin, ardından vanilyayı ekleyin ve ocaktan alıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Balkabağı püresi için balkabağı, şeker ve suyu bir tencereye koyun ve balkabağı yumuşayana kadar pişirin, soğumaya bırakın ve ardından püre haline getirin. Son hazırlık aşamasında kremayı ve peyniri kremaya ekleyin ve köpük köpük olana kadar iyice çırpın, servis kaselerini kurabiye kırıntıları, krema ve balkabağı püresi ile kat kat doldurun, en az 2 saat buzdolabında dinlendirin ve servis yapın.