Sayfa Görseli

Tarifler

Topi Peynirli Pizza

Topi Peynirli Pizza

İçindekiler

  • Hamuru için:

  • 1 paket (40 gr) kuru maya

  • 1 yemek kaşığı tuz

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 8 su bardağı un

  • 3 su bardağı sıcağa yakın su

  • Pizza sosu için:

  • İki yemek kaşığı domates salçası

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı sıcağa yakın su

  • 1 çay kaşığı kekik

  • Malzemeler:

  • 500 gram rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peynir

  • 10 adet Topi Peynir

  • Muratbey Tel Peynir

  • 1 tane ince doğranmış yeşil ya da kırmızı biber

  • 1 kâse haşlanmış mısır tanesi

  • 10 adet çekirdekleri çıkarılıp doğranmış zeytin

HAZIRLIK

60 Dk

PİŞİRME

30-35 Dk

PORSİYON

6 Kişilik

YAPILISI

Topi Peynirli Pizzanızı yapmaya öncelikle hamuru ile başlayın.5 bardak unu, maya, su, tuz, şeker ve yağ ile karıştırıp yoğurun.Kalan 3 bardak unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama gelince yoğurmayı bırakıp, sıcak bir ortamda 45 dakika dinlendirin.Hamurunuz kabarırken sosunuzu ve üst malzemelerinizi hazırlayın.Hamuru ikiye ayırın ve unlayarak yuvarlak olacak şekilde açın. 40 cm çapında bir yuvarlak yağlanmış tepsi içine hamurunuzu yerleştirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında beş dakika pişirin ve fırından çıkarın. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine sosun yarısını döküp iyice yayın. Rendelenmiş Muratbey Taze Kaşar Peynir ve doğranmış zeytin, kırmızı ve yeşil biberleri yerleştirin.Topi Peynirleri pizzanızın üzerine aralıklı olarak dizin. Tekrar fırına vererek 20-25 dakika pişirin.