Sayfa Görseli

Tarifler

Topi Peynirli Güveç

Topi Peynirli Güveç

İçindekiler

  • Muratbey Topi Peynir

  • Muratbey Tereyağı

  • 10 adet kültür mantarı(güvecinizin büyüklüğüne göre daha fazla da olabilir)

  • 5-6 adet Çeri Domates

  • Zeytinyağı

  • Pul biber

  • Kekik

  • Tuz

HAZIRLIK

15 Dk

PİŞİRME

15-20 Dk

PORSİYON

3 Kişilik

YAPILISI

Tereyağını eritin.Unu koyun rengi hafif sararana kadar kavurun.Mantarları yıkayıp, yağladığınız güveç kabına dizin. Aralarına çeri domatesleri yerleştirin. Üstüne, minik tereyağı parçaları koyup zeytinyağı gezdirin. Mantarlar pişinceye kadar 200 derecede fırınlayın. Güvecinizi fırından çıkarıp mantarların yanına ve üstüne Muratbey Topi Peynirleri yerleştirin. Pul biber, kekik ve tuz ile lezzetlendirin. Tekrar fırına verip peynir eriyene dek yaklaşık 5 dakika daha pişirmeye devam edin. Topi peynirli mantar güveciniz hazır.

Muratbey lezzet ortağı www.limonlukek.com’e teşekkür ederiz.