Sayfa Görseli

Tarifler

Mavi Haşhaşlı Cheesecake

Mavi Haşhaşlı Cheesecake

İçindekiler

  • Kreması için:

  • 250 gr. Muratbey lor peyniri

  • 1 su bardağı süt

  • 300 gr. Süzme yoğurt

  • 1,5 çay bardağı toz şeker

  • 3 çorba kaşığı un

  • 2 adet yumurta

  • 1 adet limon suyu ve kabuğu

  • 1 çorba kaşığı mavi haşhaş

  • Tabanı için:

  • 100 gr. Muratbey tereyağı

  • 1,5 paket bisküvi

  • 1 su bardağı fındık

  • Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı Muratbey tereyağı

  • 80 gr. beyaz çikolata

  • 2 çorba kaşığı süt ya da krema

HAZIRLIK

15 Dk

PİŞİRME

20-25 Dk

PORSİYON

8 Kişilik

YAPILISI

Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getirin.Tereyağını ayrı bir yerde eritin.Un haline getirdiğiniz bisküvi ve fındık karışımı ile terayağını büyük bir kâsede karıştırın.22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serin. Bisküvili harcı boşaltıp, kaşığın tersi ile düzleyin. Buzluğa kaldırın. 1 saat bekletin.

Kreması için

Muratbey lor peyniri, süzme yoğurt, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpın.Mikserin ayarını düşürüp, unu ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip, karıştırın. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğu ve mavi haşhaşı ekleyip, karıştırın.Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile sarıp, kremayı boşaltın. Kekinizin üzerinin çatlamaması için fırınınızın içine ısıya dayanıklı kaplara su doldurup, dört köşesine yerleştirin.175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika, daha sonra derecesini 120’ye düşürerek pişirin.Piştiğinde fırını kapatın ve kapağını açmadan soğuyana kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alın. Mümkünse 1 gece bekletin.

Sos için;

Çikolata, süt ve tereyağını benmari usulü eritin.Üzerini tamamen kaplayın. Dilediğiniz gibi süsleyip, dilimleyip servis edin.

Muratbey Lezzet Ortağı www.gulaymutfakta.com’a paylaşımı için teşekkür ederiz.