Sayfa Görseli

Tarifler

Mavi Haşhaşlı Cheesecake

Mavi Haşhaşlı Cheesecake

İçindekiler

Kreması için:

  • 250 gr. Muratbey Lor peyniri

  • 1 su bardağı süt

  • 300 gr. süzme yoğurt

  • 1,5 çay bardağı toz şeker

  • 3 çorba kaşığı un

  • 2 adet yumurta

  • 1 adet limon suyu ve kabuğu

  • 1 çorba kaşığı mavi haşhaş

Tabanı için:

  • 100 gr. Muratbey Tereyağı

  • 1,5 paket bisküvi

  • 1 su bardağı fındık

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı Muratbey Tereyağı

  • 80 gr. beyaz çikolata

  • 2 çorba kaşığı süt ya da krema

HAZIRLIK

15 Dk

PİŞİRME

20-25 Dk

PORSİYON

8 Kişilik

YAPILIŞI

Bisküvi ve fındıkları rondodan geçirip, un haline getiriniz. Tereyağını ayrı bir yerde eritiniz. Un haline getirdiğiniz bisküvi ve fındık karışımı ile tereyağını büyük bir kâsede karıştırınız. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt seriniz. Bisküvili harcı boşaltıp kaşığın tersi ile düzleyiniz. Buzluğa kaldırınuz ve 1 saat bekletiniz.

Kreması için

Muratbey Lor peyniri, süzme yoğurt, süt ve toz şekeri mikserle pürüzsüz olana dek çırpınız. Mikserin ayarını düşürüp unu ekleyip tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın. Limon suyu, ince rendelenmiş limon kabuğu ve mavi haşhaşı ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın etrafını tamamen alüminyum folyo ile sarıp kremayı boşaltın. Kekinizin üzerinin çatlamaması için fırınınızın içine ısıya dayanıklı kaplara su doldurup dört köşesine yerleştirin. 175 derecede ön ısıtma yapılmış fırında ilk on dakika, daha sonra derecesini 120’ye düşürerek pişiriniz. Piştiğinde fırını kapatın ve kapağını açmadan soğuyana kadar bekletiniz ve daha sonra buzdolabına alınız. Mümkünse 1 gece bekletiniz.

Sos için;

Çikolata, süt ve tereyağını benmari usulü eritiniz. Üzerini tamamen kaplayınız. Dilediğiniz gibi süslerek dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.

Muratbey Lezzet Ortağı www.gulaymutfakta.com’a paylaşımı için teşekkür ederiz.