Yemek Tariflerindeki Ölçülerin Yaklaşık Karşılıkları
Malzeme |
1 Su Bardağı |
1 Çorba Kaşığı |
1 Kahve Fincanı |
1 Çay Bardağı |
Pirinç | 225 gr. | 15 gr. | 70 gr. | 100 gr. |
Bulgur | 200 gr. | 12 gr. | 60 gr. | 70 gr. |
Mercimek | 250 gr. | 15 gr. | 60 gr. | 75 gr. |
Nohut | 250 gr. | 15 gr. | ||
Fasulye | 200 gr. | |||
İrmik | 180 gr. | 12 gr. | 50 gr. | 65 gr. |
Arpa Şehriye | 250 gr. | 15 gr. | 75 gr. | 110 gr. |
Toz Şeker | 250 gr. | 15 gr. | 70 gr. | 100 gr. |
P.Şekeri,Kakao | 125 gr. | 7,5 gr. | 35 gr. | 50 gr. |
Fındık, Badem | 85 gr. | 6 gr. | 25 gr. | 40 gr. |
Ceviz içi | 65 gr. | 4 gr. | 25 gr. | 40 gr. |
Hindistan cevizi | 85 gr. | 6 gr. | 30 gr. | 45 gr. |
Un | 140 gr. | 7,5 gr. | 50 gr. | 70 gr. |
Salça | 150 gr. | 30 gr. | 50 gr. | 75 gr. |
Su, süt | 250 gr. | 100 gr. | ||
Kaşar rende | 65 gr. | 4 gr. | 20 gr. | 35 gr. |
Margarin | 180 gr. | 15 gr. | 50 gr. | 80 gr. |
Sıvıyağ | 225 gr. | 15 gr. | 65 gr. | 100 gr. |
Ufalanmış ekmek | 85 gr. |
Fırın Isısı Açıklamaları
Hafif Isı:
Isının 100-140 derece civarında olmasıdır. Fırına kağıt konulduğunda kağıdın 5 dakikada hafif sarımtırak bir renk almasıyla anlaşılır.
Orta Isı:
150-180 derece arasındaki fırın orta ısıdadır. Fırına konan kağıt 5 dakika içinde koyu sarı renk alır.
Sıcak:
190-200 derece arasındaki fırın sıcaktır. Kağıt 5 dakika içinde kararır.
Kızgın:
230-240 derece arasındaki fırın kızgındır. Kağıt 5 dakika içinde kavrulur.