Sayfa Görseli

Faydalı Bilgiler

PRATİK ÖLÇÜLER VE FIRIN ISISI

Yemek Tariflerindeki Ölçülerin Yaklaşık Karşılıkları

Malzeme

1 Su Bardağı

1 Çorba Kaşığı

1 Kahve Fincanı

1 Çay Bardağı

Pirinç 225 gr. 15 gr. 70 gr. 100 gr.
Bulgur 200 gr. 12 gr. 60 gr. 70 gr.
Mercimek 250 gr. 15 gr. 60 gr. 75 gr.
Nohut 250 gr. 15 gr.
Fasulye 200 gr.
İrmik 180 gr. 12 gr. 50 gr. 65 gr.
Arpa Şehriye 250 gr. 15 gr. 75 gr. 110 gr.
Toz Şeker 250 gr. 15 gr. 70 gr. 100 gr.
P.Şekeri,Kakao 125 gr. 7,5 gr. 35 gr. 50 gr.
Fındık, Badem 85 gr. 6 gr. 25 gr. 40 gr.
Ceviz içi 65 gr. 4 gr. 25 gr. 40 gr.
Hindistan cevizi 85 gr. 6 gr. 30 gr. 45 gr.
Un 140 gr. 7,5 gr. 50 gr. 70 gr.
Salça 150 gr. 30 gr. 50 gr. 75 gr.
Su, süt 250 gr. 100 gr.
Kaşar rende 65 gr. 4 gr. 20 gr. 35 gr.
Margarin 180 gr. 15 gr. 50 gr. 80 gr.
Sıvıyağ 225 gr. 15 gr. 65 gr. 100 gr.
Ufalanmış ekmek 85 gr.

Fırın Isısı Açıklamaları

Hafif Isı:

Isının 100-140 derece civarında olmasıdır. Fırına kağıt konulduğunda kağıdın 5 dakikada hafif sarımtırak bir renk almasıyla anlaşılır.

Orta Isı:

150-180 derece arasındaki fırın orta ısıdadır. Fırına konan kağıt 5 dakika içinde koyu sarı renk alır.

Sıcak:

190-200 derece arasındaki fırın sıcaktır. Kağıt 5 dakika içinde kararır.

Kızgın:

230-240 derece arasındaki fırın kızgındır. Kağıt 5 dakika içinde kavrulur.