Sayfa Görseli

Tarifler

Topi Kokteyl

Topi Kokteyl

İçindekiler

  • Yarım su bardağı doğranmış Muratbey Topi Peynir

  • Orta büyüklükte marul

  • Sarı ve kırmızı cherry domates

  • Fesleğen

  • Nane

  • Muratbey Topi Peynir

  • Sosu için;

  • Pancar

  • Saf zeytinyağı

  • Karabiber

  • Sirke

  • Tuz

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

pratik

PORSİYON

2 kişilik

YAPILISI

Marulun orta yaprakları kokteyl bardağına yerleştirilir. Sarı ve kırmızı cherry domatesler sapları alınmadan eklenir. Birkaç tanesi dilimlenerek tuz ilave edilir. Fesleğen ve nane yaprakları ince kıyılarak bir kabın içerisinde Muratbey Topi Peynir ile buluşturup harmanlanır. (Topi Peynirleri bir gece önce fesleğen ve nane ile buluşturarak bekletmek lezzetine lezzet katacaktır) Bardağa özenle yerleştirdiğiniz Topi peynirlerinize son dokunuş olarak lezzetli bir sos hazırlıyoruz. Haşlanmış kırmızı pancar suyu ile pancar püresi bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılarak peynirlerin üzerine gezdirilir. Sunum sırasında kırmızı üzüm sirkesi ile tatlandırarak servise sunulur.

Tarif için Grand Hyatt İstanbul Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na teşekkür ederiz