Sayfa Görseli

Tarifler

Topi Kokteyl

Topi Kokteyl

İçindekiler

  • Muratbey Topi peynir

  • Orta büyüklükte marul

  • Sarı ve kırmızı çeri domates

  • Fesleğen

  • Nane

Sosu için;

  • Pancar

  • Saf zeytinyağı

  • Karabiber

  • Sirke

  • Tuz

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

pratik

PORSİYON

2 kişilik

YAPILIŞI

Marulun orta yaprakları kokteyl bardağına yerleştiriniz. Sarı ve kırmızı çeri domatesleri sapları alınmadan ekleyiniz. Birkaç tanesini dilimleyerek tuz ilave ediniz. Fesleğen ve nane yapraklarını ince kıyarak bir kabın içerisinde Muratbey Topi peynir ile buluşturup harmanlayınız. (Topi peynirleri bir gece önce fesleğen ve nane ile buluşturarak bekletmek lezzetine lezzet katacaktır.) Muratbey Topi peynirlerini bardağa özenle yerleştiriniz. Haşlanmış kırmızı pancar suyu ile pancar püresi bir miktar zeytinyağını, tuz ve karabiber karıştırarak peynirlerin üzerine gezdiriniz. Sunum sırasında kırmızı üzüm sirkesi ile tatlandırarak servis ediniz.

Tarif için Şef Murat Dağlıoğlu’na teşekkür ederiz.