Sayfa Görseli

Tarifler

KARAMELİZE BRÜKSEL LAHANASI

KARAMELİZE BRÜKSEL LAHANASI

İçindekiler

  • 500 gr Brüksel lahanası
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı sarımsak rendesi
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Peynir sos için

Zeytinyağı

HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

25 DK

PORSİYON

6-7

YAPILIŞI

Brüksel lahanalarının dış yapraklarını temizleyip sirkeli suyla yıkayalım. Lahanaları kurulayıp ortadan 2’ye keselim. Soğanları piyazlık doğrayalım. Derin bir kâsede zeytinyağı, bal, sarımsak rendesi, kekik ve tuzu iyice karıştıralım. Sosu, lahana ve soğanların üzerine döküp her yerine gelecek şekilde yedirelim. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hazırladığımız karışımımızı dizelim. 200°de lahanaların üzeri kızarana dek pişirelim. O sırada peynir sosu hazırlayalım. Zengin D vitamini içeren Muratbey Plus Taze Peynir, yoğurt ve zeytinyağını robottan geçirelim. Fırında pişen lahanalarla birleştirip servis edelim. Afiyet olsun.

**Bu leziz tarifi bizim için https://yemek.com/profil/ecleanfood/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Emel Kuş hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…