Sayfa Görseli

Tarifler

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

FRAMBUAZLI CHEESECAKE

İçindekiler

  • 5 paket  Muratbey Kaymaklı
  • 100gr eritilmiş Muratbey Tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 tane yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta veya un
  • 2.5 paket burçak bisküvi

 Sosu için;

  • 1 kutu orman meyvesi veya frambuaz vişne karışımı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
HAZIRLIK

4 SAAT

PİŞİRME

20 DK

PORSİYON

8

YAPILIŞI

Frambuaz ve 1 yemek kaşığı şekeri tencereye alıp yumuşayana ve ezilene kadar pişirelim. Daha sonra ocaktan alıp soğutalım. Yulaflı bisküviyi ezerek ufalayalım. Tereyağını eritip, ekleyelim ve karıştıralım. Karışımı 20 cm çapında kelepçeli kek kalıbının tabanına yayalım. Üzerini kaşığın tersiyle düzleyelim. Üzerini streç folyoyla kapatıp buzdolabında 1 saat bekletelim. Muratbey Kaymaklı peyniri, vanilya ve şekeri mikserle çırpalım. Yumurtayı ve kremayı ekleyip çırpmaya devam edelim. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp oda ısısında ılınmaya bırakalım. Üzerine frambuaz püresini yayıp buzdolabında 3 saat bekletelim. Frambuazlar ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun. Bu leziz tarifi bizim için https://www.instagram.com/papatyaprenses/ sitesindeki enfes lezzetlerle tanıdığımız Ayşe Gülden Küçük hazırladı. Kendisine teşekkürlerimizle…