Sayfa Görseli

Tarifler

ÇİKOLATALI KAYMAKLI LOTUS

ÇİKOLATALI KAYMAKLI LOTUS

İçindekiler

  • 150 gr Muratbey Kaymaklı
  • Muratbeu Tereyağı 50 gr
  • Lotus bisküvi 6 adet
  • Bitter çikolata 100 gr
  • Krema 100 gr
  • Toz krem şanti 75 gr
  • Süt 90 ml
  • Şeker 100 gr
HAZIRLIK

30 DK

PİŞİRME

20 DK

PORSİYON

2

YAPILIŞI

Bitter çikolataları ince ince kıralım. Kremayı ocağa alalım ve 80 dereceye kadar ısıtalım. Kremayı ocaktan alalım ve kırdığımız çikolataları ekleyelim. Çikolatalar eriyene kadar karıştırarak sos kıvamına gelene kadar karıştıralım. Başka bir tencerede şekeri karamelize bir renge dönene kadar eritelim. Karamel haline gelen şekere önce Muratbey tereyağı, ardından bir miktar krema ekleyelim ve sos kıvamına gelene kadar karıştıralım.

Toz şantiyi ve sütü bir mikser yardımıyla krem şanti kıvamına gelene kadar çırpalım. Krem şantiye Muratbey Kaymaklı ekleyerek tekrar çırpalım. Lotus bisküvilerini bir mutfak robotu yardımıyla granül haline gelene kadar çekelim.

Servis yapacağımız bardağa sırasıyla lotus bisküvi, karamel sos, kaymaklı krem şanti, lotus bisküvi, çikolata sos olacak şekilde ekleyelim. En üste bir sıkma torbası yardımıyla Kaymaklı krem şantiyi sıkalım ve üzerine bir miktar bitter çikolata rendesi ekleyerek servis edelim. Afiyet olsun.