Sayfa Görseli

Media

PRESS RELEASES

10

Mayıs

2017

Çölyak Hastaları da Muratbey Ürünlerini Keyifle Tüketebiliyor

Tecrübesiyle peynirin Türkiye’de gelişimine yön veren Muratbey, Çölyak hastalarının gönül rahatlığıyla tüketebileceği glutensiz ürünler üretiyor. Muratbey’in 250’ye yakın ürününün hiçbiri gluten içermiyor.

Gluten duyarlılığı olarak bilinen Çölyak hastalığı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artıyor. Çölyak hastalığı, ince bağırsağın gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi olarak biliniyor. Bu hastaların tüketebildiği ürünlerin glutensiz olma zorunluluğu bulunuyor. Hatta glutensiz gıdaların hazırlanması sırasında, glutenli gıdaların hazırlandığı kapların dahi kullanılmaması gerekiyor.

Peyniri günün her saatinde yenilebilen, sağlıklı atıştırmalık haline getiren Muratbey’in ürünlerinin hiçbiri gluten içermiyor. Muratbey, Uşak’da Kurulu fabrikalarında, seçilmiş çiftliklerden elde ettiği doğal sütleri, sağlıklı ve lezzetli peynirlere dönüştürüyor.

Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, hem sağlıklı beslenmeye hem de sağlığın korunmasına katkı sunduklarını belirterek, “Hep yeninin, lezzetin ve daima sağlığın peşinde olduk. Ürünlerimiz modern ve hijyenik koşullarda üretilmektedir. Gerçek tat ve kokusu muhafaza edilen süt, Muratbey ürünlerindeki lezzetin esas sırrıdır. Peynirin hammaddesi olan sütün mucizevi besin değerlerini muhafaza ederek, hep aynı kaliteyi sunmanın ilk ve en önemli şartı Muratbey'de sağlanmıştır” diye konuştu.